Werkwijze en samenwerking

Zit jij voor je gevoel in een uitzichtloze situatie? Heb je tekort aan eten en kleding? Wij kunnen je helpen. Neem contact op met Stichting Azzur.

Hoe werkt onze Stichting

Zit jij voor je gevoel in een uitzichtloze situatie? Kunnen we misschien direct helpen met een voedselpakket? Onze stichting helpt daar waar mogelijk. Dit is niet alleen op het gebied van eten, ook op andere vlakken waar hulp nodig is kunnen wij misschien van betekenis zijn. In eerste instantie is de eerste hulp die wij bieden ervoor te zorgen dat jij voldoende eten en drinken krijgt.

Hulp nodig? Meld je aan

Na aanmelding volgt er een intake en toetsing. Zonder deze intake en toetsing kan er geen beroep gedaan worden op de Voedselbank en overige hulp. Of je voor een voedselpakket in aanmerking komt is landelijk vastgesteld. 


Intake

Stichting Azzur neemt de intakes af voor Voedselbank Oldambt. Wij helpen mensen de boel weer op de rit te krijgen en bieden hulp om het dagelijks leven weer te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het weer op orde brengen van je financiën. Heb je hulp nodig op andere vlakken, dan is dat ook mogelijk. Wij gaan samen met jou kijken op welke manier Azzur ondersteuning kan geven of welke andere mogelijkheden er zijn om hulp te kunnen bieden.  

Onze vrijwilligers zullen in het intakegesprek respectvol met jou en met jouw informatie omgaan. Je kunt aangeven wat er allemaal speelt en waar je tegenaan loopt.

Je bent vrij in hoeverre je open wilt zijn over je situatie, waar je tegenaan loopt en waar je hulp zou kunnen gebruiken. We kijken wat er nodig is om je verder te helpen, welke hulp het beste past of welke begeleiding jou verder gaat helpen.

Na aanmelding volgt een eerste gesprek om kennis te maken.

Doordat wij korte lijnen met andere instanties hebben kunnen we snel de juiste hulp die nodig is inzetten. Stichting Azzur brengt mensen met elkaar in contact, zodat jij zo snel mogelijk weer grip op de situatie krijgt. Na een tijdje gaan we kijken hoe het met je gaat. Is er vooruitgang en wat is voor verbetering vatbaar. Wij zijn er om probleemoplossend te werken.

Kunnen wij je helpen? Neem contact op met Stichting Azzur.

Na de intake kijken wij samen met jou waar er nog meer hulp nodig is en welke acties hiervoor nodig zijn om te nemen. De hulp die Stichting Azzur biedt is onder andere op de volgende gebieden.

– Primaire hulp in de zin van voedsel
– Kleding, huisraad, enzovoort
– Voorlichting
– Sociale stimulatie
– Motivering richting arbeidsmarkt
– Advisering op het gebeid van regelgeving, subsidies en vrijstellingen
– Begeleiding bij het op orde brengen van je financiën
– Contact met maatschappelijk werk, sociale dienst, volkskredietbank en verslavingszorg

Begeleiding met toekomstplan

Wij als stichting hebben gemerkt dat armoede meer is dan het gebrek aan goed voedsel. Hierin willen wij jou ook graag tegemoet komen. Het is mogelijk om extra hulp te krijgen in de vorm van een maatje. Hierbij krijg je ondersteuning van een maatje die jou met je persoonlijke vragen verder helpt. Jij en je maatje maken samen een toekomstplan waar jij mee aan de slag kunt gaan.

Share This